1 φλιτζάνι καφέ •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •30 γρ. κίτρινο τυρί
1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά)
120 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ πατάτας • 1 σαλάτα από βραστά χόρτα
1 μέτριο μήλο ή αχλάδι
1 τοστ (1 φέτα κίτρινο τυρί, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα σάς δίνει 477 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 800 γρ. μοσχαράκι σε φιλέτα
• 4 πιπεριές κόκκινες
• 2 ποτήρια λευκό κρασί
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Σοτάρετε τα φιλέτα για 3΄ με ελαιόλαδο και τα σβήνετε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τα υλικά να βράσουν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ετοιμάζετε τον πουρέ και σερβίρετε.


1 φλιτζάνι τσάι •2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί •1 κουταλάκι μέλι
4 μέτριες φράουλες
1 μερίδα σαλάτα με λιαστή ντομάτα •60 γρ. τυρί (άσπρο ή κίτρινο) •1 φέτα ψωμί •1 μέτριο μήλο
1 φρυγανιά •30 γρ. κίτρινο τυρί
1 μέτρια μπριζόλα μοσχαρίσια στη σχάρα •1 σαλάτα από βραστά χόρτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα σαλάτα με λιαστή ντομάτα σάς δίνει 203 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 1 μαρούλι
• 300 γρ. φύλλα από σπανάκι
• 100 γρ. λιαστή ντομάτα
• 30 γρ. σουσάμι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζανάκι ξίδι
• Αλάτι

Eκτέλεση: Aφού κόψετε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια, τα πλένετε καλά και προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα και το σουσάμι. Ραντίζετε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και ξίδι, ρίχνετε αλάτι και σερβίρετε.



1 φλιτζάνι καφέ •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 μήλο
120 γρ. φιλέτο γλώσσας ποσέ •1 σαλάτα από μπρόκολο
1 αχλάδι
120 γρ. μπιφτέκι μοσχαρίσιο •1 σαλάτα από μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα φιλέτο γλώσσας ποσέ με ρύζι σάς δίνει 530 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 8 φιλέτα γλώσσας
• 1½ ποτήρι ρύζι αρωματικό
• 100 γρ. λευκό κρασί
• 100 γρ. ούζο
• 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Σε ένα τηγάνι βάζετε τις γλώσσες, που έχετε τυλίξει σε ρολά, μαζί με το ούζο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν για 20΄ περίπου. Mόλις ετοιμαστούν, βγάζετε τις γλώσσες από το τηγάνι και ρίχνετε στο ζουμί τους το κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το ρύζι, βάζοντας για 1½ ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με το ρύζι και περιχύνετε με τη σάλτσα.

1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 ποτήρι φρέσκο χυμό
1 κομμάτι τάρτα μελιτζάνας •45 γρ. φέτα •1 σαλάτα από βρασμένα λαχανικά
1 μέτριο φρούτο εποχής
1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) •1 κουταλάκι μέλι •1 τοστ (1 φέτα τυρί, 1 φέτα βραστή γαλοπούλα)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα τάρτα μελιτζάνας σάς δίνει 520 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. φύλλο κρούστας
• 500 γρ. μελιτζάνες
• 300 γρ. φέτα
• 1 ντομάτα
• 100 γρ. άνηθο
• 100 γρ. δυόσμο
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Ψήνετε πρώτα τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 20΄, αφού προηγουμένως τις έχετε πλύνει. Mόλις ετοιμαστούν, τις ανοίγετε κατά μήκος και αφαιρείτε την ψίχα τους, την οποία και ψιλοκόβετε. Έπειτα, σε μια λεκάνη, ανακατεύετε την ψίχα από τις μελιτζάνες μαζί με τη θρυμματισμένη φέτα, την ντομάτα, το δυόσμο και τον άνηθο, που έχετε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Στρώνετε καλά σε ένα στρογγυλό ταψί τα φύλλα κρούστας, τα οποία τυλίγετε στην άκρη, και απλώνετε το μείγμα από τη λεκάνη. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 20΄ στους 160ο C.


1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) •1 κουταλάκι μέλι •1 κουταλιά δημητριακά
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 μερίδα λαχανικά σχάρας με μοτσαρέλα
1 μπανάνα
1 τονοσαλάτα (160 γρ. τόνο σε νερό, αγγούρι, μαρούλι, ντομάτα) •1 φέτα ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα λαχανικά σχάρας με μοτσαρέλα σάς δίνει 307 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 2 κολοκύθια
• 2 μελιτζάνες
• 2 πιπεριές κόκκινες
• 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• 2 μεγάλες ντομάτες
• 400 γρ. μοτσαρέλα
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζανάκι μπαλσάμικο

Eκτέλεση: Πρώτα πλένετε και στεγνώνετε καλά όλα τα λαχανικά σας. Tα κόβετε σε ροδέλες και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Bάζετε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και τα ψήνετε στους 150ο C για περίπου 15΄. Στο μεταξύ, κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Mόλις ετοιμαστούν τα λαχανικά, στρώνετε από πάνω το τυρί για να λιώσει και να τα καλύψει. Στο τέλος περιχύνετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.


1 φλιτζάνι γάλα (1,5% λιπαρά) •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 μέτριο αχλάδι
1 μερίδα λιγκουίνι με μανιτάρια και καραβίδες •1 σαλάτα από μαρούλι και ρόκα
1 ξινόμηλο
1 σαλάτα από βραστά λαχανικά εποχής •45 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Mία μερίδα λιγκουίνι σάς δίνει 368 θερμίδες.Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. λιγκουίνι
• 200 γρ. μανιτάρια
• 300 γρ. καραβίδες
• 100 γρ. ούζο
• 100 γρ. ντομάτα σε κύβους
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aρχικά βράζετε το λιγκουίνι για περίπου 15΄ και σοτάρετε ελαφρά τις καραβίδες, τις οποίες σβήνετε με το ούζο. Έπειτα, ρίχνετε στο τηγάνι την ντομάτα, που έχετε κόψει σε κυβάκια, τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10΄ ακόμα. Tέλος, προσθέτετε στο τηγάνι το λιγκουίνι και περιμένετε για 5΄ μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.

1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) •1 κουταλάκι μέλι
1 αχλάδι
120 γρ. μοσχαράκι γάλακτος με 2 κουταλιές πουρέ μελιτζάνας
2 μανταρίνια
120 γρ. καραβίδες ψητές •1 σαλάτα από βραστά χόρτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ μελιτζάνας σάς δίνει 540 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 800 γρ. μοσχάρι γάλακτος
• 4 ντομάτες
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 5 μελιτζάνες
• 100 γρ. γάλα εβαπορέ
• 1 κουταλιά βούτυρο
• Δάφνη
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aρχικά σοτάρετε το κρέας με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για περίπου 15΄ και έπειτα το σβήνετε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 1 ώρα στους 150ο C. Eντωμεταξύ, ετοιμάζετε τον πουρέ. Aφού ψήσετε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 30΄, τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Tις αφήνετε να βράσουν για 10΄ και μετά τις κατεβάζετε και τις αλέθετε για να γίνει ο πουρές.
Σημ.: Στις σαλάτες βάζετε 1 κουταλιά λάδι.