Αμερικανή ηθοποιός, lifestyle blogger, αφοσιωμένη σε ανθρωπιστικές δράσεις – συμμαχεί με την Εμα Γουάτσον στην καμπάνια «HeforShe Gender Equality Campaign» των Ηνωμένων Εθνών –, δυναμική, ανεξάρτητη και κούκλα.

Από τις αρχές Μαΐου, όταν και γνωρίστηκε η Meghan Markle με τον μικρότερο γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του βρετανικού αλλά και του διεθνούς Τύπου, ενώ τα γραφεία στοιχημάτων – μετά μάλιστα και την επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον επικείμενο γάμο τους την άνοιξη του 2018 – έχουν αρχίσει να ποντάρουν στον δημιουργό του νυφικού, στα αξεσουάρ, στο χτένισμα, στα ονόματα των μαρτύρων…
Η εκλεκτή του βρετανού γαλαζοαίματου έχει σπουδάσει σε σχολή Επικοινωνίας και είναι κόρη του Τόμας Μαρκλ, βραβευμένου με Emmy διευθυντή φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, και της Ντόρια Ράντλαν, που εργάζεται στην Κοινωνική Πρόνοια ως καθηγήτρια γιόγκα.
Κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Χάρι και διαζευγμένη, η Meghan Markle δεν είναι το πρότυπο της νύφης που είχαν στο μυαλό τους η γιαγιά βασίλισσα Ελισάβετ καθώς και μια μερίδα συντηρητικών Βρετανών.
Ωστόσο, όπως λέει και η βιογράφος του Πένι Τζούνορ, τα ψεγάδια της νέας πριγκίπισσας μπορεί να λειτουργήσουν ως πλεονεκτήματα. «Αυτό δείχνει ότι ο Χάρι είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος και όχι ένα περίεργο ον, από άλλον πλανήτη, όπως μερικές φορές εμφανίζονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας» εξηγεί.

Για την ανθρωπιστική της δράση
«Δεν θέλησα ποτέ να γίνω μια γυναίκα κοσμική, ήθελα πάντα να είμαι μια γυναίκα δραστήρια, μια γυναίκα που εργάζεται. Και αυτό το είδος της δουλειάς τρέφει την ψυχή μου».

Οι δικές της διασημότητες

«Ηρωές μου είναι ο Μπαν Κι Μουν (σ.σ.: πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ) και η Μαντλίν Ολμπραϊτ (σ.σ.: αμερικανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών). Αυτές είναι οι δικές μου διασημότητες».

Για την καταγωγή της

«Ο πατέρας μου είναι Καυκάσιος, η μητέρα μου Αφροαμερικάνα. Εχω φτάσει σε σημείο να το αποδέχομαι και να λέω ανοιχτά ποια είμαι, να μοιράζομαι την καταγωγή μου, να φωνάζω με υπερηφάνεια ότι είμαι μια δυνατή μιγάδα, γεμάτη αυτοπεποίθηση… Το να σκέφτομαι από πού προέρχομαι με βοηθά να εκτιμώ και να εξισορροπώ αυτό που έχω τώρα».

Φεμινισμός και θηλυκότητα

«Μπορείς να είσαι και φεμινίστρια και θηλυκό ταυτόχρονα».

Για το χρώμα της
«Οπως όταν αναμειγνύεται το μαύρο και το άσπρο δίνει γκρι, έτσι συνέβη και με την ταυτότητά μου: δημιούργησε ένα σκοτεινό σημείο στο ποια ήμουν, ένα θολό τοπίο γύρω από το πώς οι άνθρωποι συνδέονται με μένα. Ημουν γκρι. Και ποιος θέλει να είναι αυτό το αδιάφορο χρώμα; Εγώ σίγουρα δεν το ήθελα».

Για τα ταξίδια
«Το να ταξιδεύεις σου δίνει μια προοπτική για το πώς είναι ο υπόλοιπος κόσμος. Το να έχεις το θάρρος να βγεις από το κανονικό είναι πολύ σημαντικό».

Για το στυλ
«Βάλε ένα πουλόβερ, ένα αληθινά όμορφο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα μεγάλο φουλάρι και θα δείχνεις τόσο κομψή. Αυτά είναι για μένα τα απαραίτητα της γκαρνταρόμπας».

Για τη σχέση με τον Χάρι
«Ονειρευόμουν πάντα μεγάλα πράγματα, αλλά δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι τόσο φοβερό. Είμαι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου, χωρίς αμφιβολία».

Αγαπημένος προορισμός
«Η Βαρκελώνη είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο. Λατρεύω επίσης το Μπιγκ Σερ στην Καλιφόρνια, είναι εκπληκτικό, είναι μια θεραπευτική εμπειρία. Η διαδρομή μέχρι την ακτή είναι μοναδική, από τις πιο όμορφες που έχω δει. Θα μπορούσα εύκολα να ζήσω εκεί».

Παραδοσιακά ρομαντική
«Ρομαντικό για μένα είναι όταν ένα αγορι γράφει σε ένα κορίτσι με χαρτί και με στιλό και όχι όταν απλώς πληκτρολογεί ένα μήνυμα. Ακόμα κι αν το σημείωμα θυμίζει ορνιθοσκαλίσματα ή μοιάζει με σημειώσεις γιατρού».

Για την κομψότητα
«Ορισμένες γυναίκες ξυπνούν και δείχνουν αβίαστα κομψές – σαν ένα σμήνος από νεράιδες του στυλ να μετατρέπει τα ανάκατα μαλλιά τους σε ένα ατημέλητο σικ σινιόν ενώ κοιμούνται. Τραβούν ένα φόρεμα από την εξαιρετικά επιμελημένη ντουλάπα τους, βάζουν λίγο από το άρωμά τους και απλά είναι τέλειες. Αυτή είναι η αληθινή κομψότητα».

Είναι μακαρονού
«Οταν ταξιδεύω, δεν χάνω ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα νέο πιάτο σπαγγέτι. Επίσης, οι τηγανητές πατάτες και το κρασί είναι οι μικρές μου αμαρτίες».

Ταξίδια και φαγητό
«Γενικά το φαγητό κάνει τα ταξίδια ξεχωριστά γιατί μπορείς να δοκιμάσεις αυθεντικές γεύσεις. Το να φας το γνήσιο ταϊλανδέζικο ή το φαγητό σου να έχει τη σωστή δόση κάρι είναι πραγματικά εκπληκτικό».

Καρπούζι με φέτα
«Λατρεύω το καρπούζι σκέτο ή με φέτα. Μου θυμίζει καλοκαίρι. Φροντίζω να έχω πάντα ένα μπολ, είτε είμαι σε γυρίσματα είτε στο σπίτι».

Μακιγιάζ σε χρόνο dt
«Τονίζω τις βλεφαρίδες με το ειδικό ψαλίδι, βάζω κονσίλερ κάτω από τα μάτια, λίγο ρουζ, βούτυρο κακάο στα χείλη, highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών και έτοιμη. Το τέλειο μακιγιάζ εύκολα και γρήγορα».

Αγαπημένα καλλυντικά
«Λατρεύω το ρουζ της Nars, το Orgasm. Η αγαπημένη μου μάσκαρα είναι η Diorshow Iconic, ενώ στο πρόσωπο χρησιμοποιώ την πούδρα Μake Up For Ever HD Powder, η οποία χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα στην επιδερμίδα».