Η Jessica Chastain επιλέγει ρόλους κόντρα στην εύθραυστη εικόνα της και την αιθέρια αναγεννησιακή ομορφιά της, ενεργοποιεί κάθε φορά διαφορετικούς υποκριτικούς μυς και με τη νηφάλια ερμηνεία της καταφέρνει με αξιοθαύμαστο τρόπο να υπηρετεί εξίσου καλά το ψυχολογικό θρίλερ, τις ταινίες sci-fi, το δράμα, την κωμωδία…
Από την έφηβη ορφανή λολίτα στο «Jolene» (2008) του Νταν Αϊρλαντ (το κινηματογραφικό της ντεμπούτο), έφτασε στο γαλλικό φεστιβάλ του 2011 με το υπαρξιακό θρίλερ «Καταφύγιο» του Τζεφ Νίκολς και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ. Την ίδια χρονιά ο Τέιτ Τέιλορ με τις «Υπηρέτριες» της χάρισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ. Εναν χρόνο αργότερα, στο «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου ως σκληροτράχηλη της CIA εντοπίζει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα αλλά και τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Οσκαρ. Φέτος στη «Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου», υποδύεται τη δυναμική εργαζόμενη μητέρα που σώζει ζώα και ανθρώπους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ περιμένουμε τη νέα της ταινία «Molly’s Game». Εννοείται πως ούτε ο κόσμος της μόδας και της ομορφιάς έχει μείνει ασυγκίνητος από τη γοητεία της χολιγουντιανή Jessica Chastain, αφού έγινε το πρόσωπο του αμερικανικού οίκου Ralph Lauren ενώ στο παρελθόν ήταν η ενσάρκωση του αρώματος Manifesto του οίκου Saint Laurent.

Red Αlert!

«Λατρεύω το κόκκινο κραγιόν. Τα κόκκινα χείλη με κάνουν να νιώθω δυνατή. Δεν ξέρω γιατί, αλλά φοράω αυτό το χρώμα από τα 18. Ισως είναι αυτή η λάμψη του που θυμίζει παλιό Χόλιγουντ. Επίσης, αναδεικνύει κάθε ντύσιμο. Το κόκκινο του YSL είναι το αγαπημένο μου (Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Lipstick in 01 Le Rouge)».
Απολέπιση χειλιών καθημερινά
«Κάνω πάντα μια σύντομη απολέπιση χειλιών χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Επίσης, πριν από το κραγιόν απλώνω πάντα ένα lip balm στα χείλη. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ περίγραμμα. Τα χείλη δείχνουν πιο φυσικά χωρίς αυτό».

All about eyes

«Μου αρέσει το cat eye look. Χρησιμοποιώ συχνά eyeliner. Το αγαπημένο μου είναι το YSL Eyeliner Effet Faux Cils Shocking in No 1. Επίσης, καθώς τα φρύδια μου είναι πάρα πολύ αχνά, μου αρέσει να τα τονίζω. Το ίδιο και τις βλεφαρίδες μου».

Θέλω να μοιάζω σε μένα

«Οταν οι make up artists με ρωτάνε πώς θέλω να δείχνω, τους λέω απλά πως θέλω να μοιάζω σε μένα».

Από κοκκινομάλλα, ξανθιά;

«Δεν βάφω τα μαλλιά μου. Τελευταία βλέπω κάποιες λευκές τρίχες να εμφανίζονται δεξιά και αριστερά. Οταν είσαι κοκκινομάλλα, υποθέτω ότι κάποια στιγμή καταλήγεις ξανθιά, σωστά;»

Σαββατοκύριακα σπα μόνο για κορίτσια

«Προσπαθώ να οργανώνω Σαββατοκύριακα σπα με τις φίλες μου, όπου μπορούμε να τα πούμε και ταυτόχρονα να χαλαρώσουμε. Λατρεύω το μασάζ. Συνήθως προτιμώ έναν συνδυασμό απολέπισης και μασάζ».

Βέγκαν και γλυκατζού

«Είμαι βέγκαν τα τελευταία 12 χρόνια. Δεν θέλω να βασανίσω κάτι επάνω στη Γη προκειμένου να τραφώ. Γενικά ακολουθώ μια υγιεινή διατροφή. Φτιάχνω ένα σπιτικό smoothie κάθε πρωί, πίνω αρκετά πράσινο τσάι ή chai latte σόγιας (ινδικό τσάι όπου βράζεις φύλλα τσαγιού μαζί με γάλα). Επίσης, η διατροφή μου είναι πολύ πλούσια σε… αβοκάντο, το οποίο ξέρω ότι είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μου. Βεβαίως, είμαι και γλυκατζού. Λατρεύω τη ζεστή σοκολάτα και το παγωτό καρύδα».

Η κουζίνα, το βασίλειό μου

«Λατρεύω να μαγειρεύω. Οπου κι αν βρίσκομαι όταν δουλεύω, φροντίζω πάντα το διαμέρισμά μου να έχει κουζίνα».

Χορός, η καλύτερη άσκηση

«Μου αρέσει πολύ το Lindy Hop… αρκεί να υπάρχει κάποιος που να του αρέσει επίσης. Είναι φοβερή άσκηση».

Το μυστικό για τέλειο χαμόγελο

«Μια φίλη ηθοποιός μού αποκάλυψε το μυστικό για το τέλειο χαμόγελο. Φοβερό κόλπο! Μου είπε να τοποθετώ τη γλώσσα μου πίσω από τα δόντια μου όταν χαμογελάω έτσι ώστε να αποφύγω το υπερβολικό χαμόγελο. Εάν χαμογελάτε χωρίς να το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε να φανούν τα ούλα σας περισσότερο απ’ όσο πρέπει».

Σπουδές µε θυσίες

«Είμαι η πρώτη στην οικογένειά μου που πήγα στο κολέγιο. Οταν πήγαινα σχολείο ένιωθα μεγάλη ευθύνη, γιατί η οικογένειά μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εγώ εκεί. Με μεγάλωσε μόνη της η μητέρα μου. Η γιαγιά μου πήρε το αεροπλάνο και ήρθε να με βοηθήσει να μετακομίσω σε κοιτώνα στη Νέα Υόρκη. Ηταν μια μεγάλη στιγμή για μένα. Και, ναι, ήταν το όνειρό μου να γίνω ηθοποιός, αλλά κυρίως δεν ήθελα να απογοητεύσω τη μητέρα και τη γιαγιά μου».