Το χειμώνα το χρώμα των μαλλιών σκουραίνει, μια φυσική αλλαγή που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους hairstylists. Ο «κανόνας» είναι η επάνοδος στο φυσικό χρώμα. Το ενιαίο χρώμα, λοιπόν, επιστρέφει και παίρνει τη θέση των ανταυγειών για να τονίσει τη φυσική απόχρωση των μαλλιών, κάνοντας πιο εύκολη τη διαδικασία του βαψίματος και πιο οικονομική τη διατήρηση του χρώματός τους στο κομμωτήριο ή το σπίτι. Τι πρέπει, όμως, να προσέξουμε ώστε να αποκτήσουμε το χρώμα που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας; Πώς πρέπει να φροντίσουμε τα μαλλιά μας μετά τη βαφή, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο τη διάρκεια και την ένταση του χρώματος, αλλά και την υγεία τους; Ο κομμωτής Δημήτρης Παλαιολόγος μάς δίνει τις συμβουλές του για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των βαμμένων μαλλιών και μας επισημαίνει πώς οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνισή μας: «Αυτό που πάντα συμβουλεύω τις πελάτισσές μου είναι η επιλογή του χρώματος να γίνεται με βάση το φυσικό τους χρώμα και να μην αποκλίνουν περισσότερο από δύο τόνους. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται αρμονία ανάμεσα στο χρώμα των μαλλιών, των ματιών και της επιδερμίδας και αποφεύγονται λάθη. Για να υπάρχει όμως ωραίο αποτέλεσμα χρώματος, σημαντική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας των μαλλιών». Ας δούμε τώρα μαζί τα χρωματικά στυλ που είναι must αυτόν το χειμώνα…





Για να κρατήσετε τη ζωντάνια στο χρώμα των μαλλιών σας και τη γερή κατάσταση της τρίχας, που καταπονείται από τις τεχνητές χρωστικές ουσίες, φροντίστε τα με προϊόντα με μαλακτικές και ενυδατικές ­ιδιότητες, τα οποία προσφέρουν βαθιά περιποίηση και θα τα ­προστατεύσουν επίσης από τις εξωτερικές επιθέσεις.





Έχετε παρατηρήσει πόσες διαφορετικές αποχρώσεις του ξανθού υπάρχουν; Αν και τα ξανθά μαλλιά ξεχωρίζουν και προσελκύουν τα βλέμματα, εντούτοις υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που είναι πιο ψυχρές. Έτσι, οι πολύ ανοιχτές ή πλατινέ δίνουν τη θέση τους σε χρυσαφένιες, που ταιριάζουν σε όσες γυναίκες έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια, και σε μελένιες για τις πιο σκουρόχρωμες. Τα μαλλιά φωτίζονται στα πλάγια και πίσω με την τεχνική μπαλεγιάζ σε δύο αποχρώσεις, που τους χαρίζει ένα φυσικό άνοιγμα σαν αυτό του ήλιου.

Για να μη δείχνουν θαμπά και ξηρά, μία φορά την εβδομάδα κάνετε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης με μάσκα ή με λάδι που θα απλώσετε σε νωπά μαλλιά, τυλίγοντάς τα για 10 λεπτά με βρεγμένη πετσέτα σε καυτό νερό και καλά στυμμένη.







Δεν είναι πολύ συχνό να βλέπουμε γυναίκες με κόκκινα μαλλιά. Είναι χρώμα τολμηρό που ποτέ δεν περνά απαρατήρητο. Θυμηθείτε πόσο ακαταμάχητη κοκκινομάλλα ήταν η Ρίτα Χέιγουορθ στο ρόλο τής Τζίλντα. Είναι όμως και ένα χρώμα που δεν αλλάζει εύκολα, γι’ αυτό πρέπει να είστε αποφασισμένες. Ταιριάζει στις λευκές επιδερμίδες και στα πράσινα μάτια, ενώ πρέπει να αποφεύγεται στις σταρένιες επιδερμίδες. Για να πετύχετε τη φλογερή αίσθηση, ο κομμωτής Δημήτρης Παλαιολόγος προτείνει κόκκινες μεταλλικές αποχρώσεις σε τρεις τόνους με την τεχνική του μπαλεγιάζ που τείνουν στο ζεστό κόκκινο και όχι στο πορτοκαλί.

Χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν με κόκκινο ρεφλέ και ενισχυτικούς παράγοντες για να τα βοηθήσετε να διατηρήσουν το χρώμα τους και κάνετε συχνά μάσκα στις άκρες.





H φετινή μόδα στις βαφές μαλλιών θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την εκδίκηση της μελαχρινής! Αν έως τώρα το καστανό χρώμα θεωρούνταν συντηρητικό, φέτος έρχεται δυ­ναμικά στο προσκήνιο, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Το κόλπο για να αναδεί­ξετε τη λάμψη των καστανών ­μαλλιών είναι να τα τονίσετε με σοκολατί και καστανές αποχρώσεις που δεν χρειά­ζεται να τις περάσετε σε όλο το κεφάλι, αλλά μόνο γύρω από το «στεφάνι».

Για να μη λεκιάσει η βαφή το δέρμα σας (όταν τα βάφετε μόνες σας στο σπίτι), απλώστε γαλάκτωμα ή βαζελίνη στη γραμμή των μαλλιών.





Παρόλο που το μαύρο θεωρείται σκλη­ρό και δύσκολο χρώμα, εντούτοις στις πασαρέλες της μόδας, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις της φετινής σεζόν, είχε μεγάλη προβολή. Αν τα μαλλιά σας είναι μαύρα από τη φύση τους, τονίστε τη στιλπνότητά τους προσθέτοντας μπλε τόνους με την τεχνική του μπαλεγιάζ. Η ιδανική κουπ είναι ένα πολύ κοντό καρέ που θα εναρμονιστεί με τη «δραματι­κότητα» του χρώματος. Ταιριάζει στις μικρές ηλικίες, που τολμούν τα ακραία χρώματα, και σε όσες έχουν ανοιχτή επιδερμίδα. Προσοχή, όμως, στο μακιγιάζ. Αποφύγετε τις σκούρες σκιές στα μάτια και το έντονο ρουζ και προτιμήστε τη λεπτή γραμμή του eye­liner.

Για να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας και την υγεία της τρίχας, αποφεύγετε να λούζεστε με καυτό νερό, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά.