Καθώς μεγαλώνουμε ο χρόνος αρχίζει να κάνει εμφανή τα σημάδια του στο πρόσωπό μας. Χαλάρωση, ρυτίδες και γηρασμένη όψη είναι τα πιο συνηθισμένα. Έτσι το κολλαγόνο ενώ αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματός μας, χαρίζοντάς του σφριγηλότητα και ελαστικότητα, με την πάροδο του χρόνου αρχίζει σταδιακά να φθίνει! Υπάρχει τρόπος να παγώσουμε το χρόνο, να δείξουμε νεότεροι χωρίς κόπο και αναίμακτα. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας εξηγεί ότι μπορούμε και μας αποκαλύπτει τον τρόπο.

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν επιστρατεύοντας υπερήχους. Πιο συγκεκριμένα με την βοήθεια των υπερήχων (Ultherapy) ενεργοποιoούνται οι ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, μέσα σε μία μόνο συνεδρία.

Πως λειτουργεί;
Η μέθοδος αυτή διοχετεύει εστιασμένη ενέργεια μέσα από τους υπερήχους (Ultherapy) στους μαλακούς ιστούς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Διαπερνώντας τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος στοχεύει στους ιστούς που βρίσκονται βαθύτερα. Η ενέργεια των υπερήχων περνά με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο γνωστό SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System). Εκεί, δημιουργώντας ήπια θερμότητα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τα θεμέλια του δέρματος. Λειτουργεί δηλαδή από μέσα προς τα έξω προκειμένου να ανορθώσει και να συσφίξει το δέρμα.

3
D αποτέλεσμα
H θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά και με απόλυτη ακρίβεια στις προβληματικές περιοχές σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα 3D (τρισδιάστατο) φυσικό και σταδιακό «χτίσιμο» του προσώπου (περίγραμμα, λαιμό, μάτια).

Τι επιτυγχάνει
Τα ζυγωματικά ανορθώνονται, το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται, ο λαιμός και το ντεκολτέ αποκτούν νεανική όψη και το βλέμμα «ανοίγει». Αποτελεί επίσης μια πολύ καλή μέθοδο για τη διόρθωση των ρυτίδων στο άνω χείλος. Το δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή δείχνει πιο σφριγηλό και τονωμένο και το περίγραμμα του προσώπου ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα της σύσφιξης του δέρματος και της ανόρθωσης ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών περίπου, μετά την θεραπεία. Ενώ η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου συνεχίζεται για 6 μήνες ακόμη μετά από τη θεραπεία. Η εν λόγω μέθοδος υπόσχεται να διατηρήσει την νεανική όψη στο πρόσωπό σας έως και τρία ολόκληρα χρόνια.

Πως γίνεται
Ο γιατρός εντοπίζει κατά τη διάρκεια της θεραπείας τις στιβάδες του δέρµατος και των µυών και «στοχεύει» στα βαθύτερα στρώµατα που στηρίζουν την επιδερµίδα από µέσα προς τα έξω, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τις ανώτερες στιβάδες. Έτσι, με την τεχνολογία αυτή επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος. Η ενέργεια στοχεύει με ακρίβεια τα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων και το γνωστό SMAS, την στιβάδα εκείνη που μεταμορφώνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό face-lift. H συρρίκνωση που επιτυγχάνεται στα βαθύτερα στρώματα, οδηγεί σε μια άμεση σύσφιξη και τελικά σε ορατό – μη επεμβατικό – lifting. Στη συνέχεια ο γιατρός στοχεύει επιλεκτικά σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο, στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι επίπονη
Η διαδικασία είναι αναίμακτη χωρίς να αφήνει τομές, ουλές ή σημάδια. Ο υπέρηχος στοχεύει στο βάθος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Το μόνο που νιώθει κανείς μετά το τέλος της θεραπείας είναι ένας ήπιος ερεθισμός στο σημείο που έχει γίνει η εφαρμογή, και παρατηρείται ερυθρότητα. Σε λίγες ώρες οι ενοχλήσεις αυτές εξαφανίζονται.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται
Μία μόνο θεραπεία είναι αρκετή για να φανεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σύσφιξης. Η διάρκειά της εφαρμογής είναι συνήθως 40 λεπτά για όλο το πρόσωπο και 20 λεπτά για την περιοχή των ματιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.