1. Πώς θα περιγράφατε την όψη της επιδερμίδας σας;

α. Φαίνεται άτονη, με αρκετά μαύρα στίγματα, ενίοτε σπυράκια, και ανάγλυφη επιφάνεια.β. Εχει χάσει τη ζωντάνια της και είναι θαμπή.γ. Εχει κάποιες ατέλειες, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή.δ. Είναι λαμπερή και λεία και το δέρμα μου είναι ελαστικό.ε. Παρουσιάζει ευαισθησίες. Είναι δύσκολο να βρω καλλυντικά που δεν την ερεθίζουν.

2 . Πώς θα περιγράφατε την καθημερινή διαδικασία της περιποίησής σας;

α. Σαν αγγαρεία. Περιποιούμαι το δέρμα μου όταν το θυμάμαι ή όταν δεν είμαι κουρασμένη.β. Σαν βαρετή υποχρέωση. Κάνω τα βασικά, καθαρισμό και ενυδάτωση, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να ξεμπερδεύω. γ. Μινιμαλιστική. Χρησιμοποιώ λίγα αλλά καλά προϊόντα και είμαι αρκετά επιμελής.δ. Βασική διαδικασία. Καθαρίζω καθημερινά το δέρμα μου 2 φορές και έχω αρκετά προϊόντα περιποίησης που εναλλάσσω.ε. Είναι must. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν έχω καθαρίσει σχολαστικά το δέρμα μου και δεν έχω χρησιμοποιήσει μια σειρά από συνθέσεις.

3. Το αντηλιακό είναι…

α. Κάτι που αποφεύγω. Κάνει την επιδερμίδα μου να γυαλίζει.β. Απαραίτητο μόνο για την παραλία.γ. Το make up μου έχει SPF, οπότε είμαι καλυμμένη.δ. Βάζω καθημερινά αντηλιακό προσώπου και προσπαθώ να το ανανεώνω 1-2 φορές τη μέρα.ε. Χρησιμοποιώ καθημερινά αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα και το ανανεώνω αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

4. Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών;

α. Δεν χρησιμοποιώ κρέμα ματιών.β. 25-35. Οταν άρχισα να βλέπω μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές.γ. 35-45. Τότε θέλησα να καταπολεμήσω τις έντονες ρυτίδες. δ. 45-55. Μακάρι να την ξεκινούσα νωρίτερα.ε. 18-25. Δεν είναι ποτέ νωρίς για τη χρήση της.

5. Καθαρίζετε δύο φορές την ημέρα το πρόσωπο και τον λαιμό;

α. Ποτέ.β. Μόνο το βράδυ.γ. Καθαρίζω πρωί και βράδυ την επιδερμίδα μου.δ. Οχι μόνο την καθαρίζω, αλλά και την τονώνω. ε. Καθαρίζω πρωί – βράδυ το πρόσωπό μου και στο ενδιάμεσο της μέρας χρησιμοποιώ και καθαριστικά μαντιλάκια.

6. Η απολέπιση είναι…

α. Τι είναι απολέπιση;β. Μια διαδικασία που με φοβίζει και την αποφεύγω. Δεν θέλω να τραυματίζω το δέρμα μου. γ. Μια καθημερινή συνήθεια, αφού το ήπιο καθαριστικό μου περιέχει κόκκους απολέπισης.δ. Κάτι που κάνω δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του απολεπιστικού μου.ε. Υπέροχη. Είδα απίθανα αποτελέσματα, για αυτό και αποφάσισα να αυξήσω τη συχνότητά της: από δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε μέρα.

Αποτελέσματα

„ Περισσότερα α Εντάξει, όλοι έχουμε υποχρεώσεις, αλλά αν η εμφάνισή σας είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, τότε θα πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια. Ξεκινήστε από τα βασικά: καθαρισμός της επιδερμίδας δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια εφαρμογή serum και ενυδατική με SPF ή αντηλιακή κρέμα. „Περισσότερα β Φροντίζετε την επιδερμίδα σας τόσο όσο. Δηλαδή πρώτα βλέπετε ένα σύμπτωμα και στη συνέχεια πράττετε αναλόγως. Δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, να γίνει έντονο το «πόδι της χήνας» προκειμένου να ξεκινήσετε τη χρήση μιας αντιρυτιδικής κρέμας ματιών. Θυμηθείτε ότι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία είναι η πρόληψη. „ Περισσότερα γ Είστε σε πολύ καλό δρόμο. Ακόμα βέβαια έχετε περιθώριο βελτίωσης, κυρίως όσον αφορά τη χρήση και άλλων καλλυντικών στην καθημερινή σας φροντίδα.„ Περισσότερα δ Εξοχα. Είστε η γκουρού της περιποίησης. Όντως, φροντίζετε πολύ σωστά την επιδερμίδα σας και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο, συνεχίστε αυτό που κάνετε γιατί το κάνετε τέλεια.„ Περισσότερα ε Μάλλον το παρακάνετε. Είναι αξιοθαύμαστος ο ζήλος σας, αλλά λάβετε υπόψη σας ότι η υπερβολική περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα και ευαισθησίες. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται αυστηρά 2-3 φορές την εβδομάδα και όχι συχνότερα. Αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε ένα ήπιο scrub και περιορίστε την απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Ιδανικά, χρησιμοποιείτε μάσκες βαθέος καθαρισμού.

Μοdus vivendi

Ο ψυχοσωματικός παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα του δέρματος. Τώρα που μάθαμε αν φροντίζετε σωστά την επιδερμίδα μας, ας δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την υγεία της. 1. Η άσκηση είναι πολύτιμη για το δέρμα αλλά και την ψυχολογία μας. Δρα ως αγχολυτικό αλλά και αποτοξινωτικό. Ενισχύει την παραγωγή των ενδορφινών. 2. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί. Π.χ. ένα αφρόλουτρο, έναν περίπατο ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο.3. Υιοθετούμε τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους, όπως είναι οι ασκήσεις αναπνοής ή η γιόγκα, ο διαλογισμός, είτε ακόμα ευχάριστες σκέψεις. 4. Προσπαθούμε να κοιμόμαστε 7-8 ώρες.5. Μιλάμε με κάποιον, είτε φίλο μας είτε επαγγελματία ψυχοθεραπευτή.

Οδηγός φροντίδας

Αυτά είναι τα βασικά καθημερινά βήματα για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. 1. Καθαρίζουμε απαρεγκλίτως το πρόσωπό μας δύο φορές την ημέρα. Το βράδυ για να απομακρύνουμε τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ και το πρωί για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα υπολείμματα των καλλυντικών νύχτας.2. Δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθούμε, κάνουμε απολέπιση με ένα scrub προκειμένου να ξεμπλοκάρουμε τους πόρους της επιδερμίδας ώστε να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που θα της προσφέρουμε. 3. Μετά τον καθαρισμό απλώνουμε ένα serum ή ένα booster ιδανικό για τις ανάγκες μας. 4. Περιμένουμε λίγα λεπτά ώσπου να απορροφηθεί εντελώς και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.