Το μακιγιάζ του 21ου αιώνα όχι μόνο καλλωπίζει, αλλά περιποιείται την επιδερμίδα και της προσφέρει πλείστα οφέλη: την προστατεύει από τον ήλιο, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, την ενυδατώνει, συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και των δυσχρωμιών, ρυθμίζει την υπερπαραγωγή σμήγματος. Έτσι, πλέον τα προϊόντα μακιγιάζ δεν κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τον τύπο δέρματος αλλά ανάλογα με την ηλικία και τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει.

Μακιγιάζ & Περιποίηση

Τα νέα μέικ-απ επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Τα περισσότερα πλέον, και ιδίως εκείνα που βρίσκουμε στο φαρμακείο, έχουν σχεδιαστεί ώστε να σέβονται την ευαίσθητη επιδερμίδα και έτσι δεν περιέχουν παράγωγα πετρελαίου, ταλκ, χημικές βαφές, συνθετικά συντηρητικά, αρώματα και parabens. Αντίθετα, η σύνθεσή τους είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικά που δυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό και ευνοούν την κυτταρική ανανέωση, ελαχιστοποιούν τις ευαισθησίες και φυσικά χαρίζουν την ιδανική όψη υγείας. Παρομοίως οι πούδρες και τα μπρόνζερ περιέχουν ενυδατικά συστατικά και μικροσφαιρίδια που δεσμεύουν την υγρασία και έχουν απαλή υφή ώστε να εξασφαλίζουν άνεση στην αίσθηση. Όσο για τα primers, που αποτελούν το πρώτο στάδιο πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, θα βρούμε κάποια με aloe vera και φυτικά πεπτίδια, που συσφίγγουν, ενυδατώνουν και δίνουν λάμψη στην επιδερμίδα κάτω από το μέικ-απ.

Όλα για τα μάτια

Τα μολύβια, οι σκιές και τα eyeliners δεν αποτελούνται πλέον μόνο από χρωστικές, αλλά και από στοιχεία που δεσμεύουν την υγρασία, ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αμινοξέα, βιταμίνες Ε και C, καθώς και από κερί μέλισσας. Στόχος τους είναι να τονίζουν το βλέμμα και να κάνουν τα μάτια αμυγδαλωτά, αλλά ταυτόχρονα να σέβονται τις ευαισθησίες τους.

Φροντίδα στα χείλη

Τα νέα κραγιόν δίνουν βαθύ χρώμα στα χείλη και ταυτόχρονα τα προστατεύουν από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς. Στην καρδιά της σύνθεσής τους βρίσκουμε λιπίδια από φυτικά εκχυλίσματα, όπως το έλαιο αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο, αλλά και βιταμίνες και αντιηλιακά φίλτρα.