My beach necessities:

1. Αντηλιακό

Το καλοκαίρι δεν πηγαίνω για μπάνιο χωρίς αντηλιακό. Το δέρμα μου είναι πολύ άσπρο και ευαίσθητο, μπορεί να καεί σε σημεία που δεν είχα καν φανταστεί (μια φορά είχα καεί μέχρι και στο κουντεπιέ, το πάνω μέρος του ποδιού). Έχει τύχει, μάλιστα, να γίνω κόκκινη στον δρόμο – προτού φτάσω καν στην παραλία.

Η στρατηγική μου, λοιπόν, είναι να εφαρμόζω το αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν εκτεθώ στον ήλιο ώστε να προλάβει να απορροφηθεί. Το απλώνω σε όλα τα σημεία που «βλέπει» ο ήλιος, από τα αυτιά, τους ώμους, τον λαιμό και την πλάτη, μέχρι το πίσω μέρος των γονάτων. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στο πρόσωπο και τη μύτη που τείνουν να ξεφλουδίζουν.

Φυσικά, το παίρνω μαζί μου στη θάλασσα και το ανανεώνω τακτικά, για να μην γίνω σαν «αστακός». Κι επειδή αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, δεν έχει σημασία αν έχει συννεφιά, αέρα ή είσαι κάτω από το νερό… Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!

2. Νερό

Τις καλοκαιρινές ημέρες δεν αποχωρίζομαι ούτε το θερμός μου, το οποίο κρατάει το νερό μου δροσερό και εμένα ενυδατωμένη. Προσπαθώ να το φυλάω σε σκιερά μέρη ή να το καλύπτω με υφάσματα και πετσέτες.

3. Δεύτερο μαγιό

Όσον αφορά την προστασία από τις λοιμώξεις του καλοκαιριού (π.χ. κολπίτιδα, ουρολοίμωξη), δεν πρέπει να τα «κάνουμε θάλασσα». Οι μύκητες αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία και καραδοκούν στην άμμο, στα βρεγμένα μαγιό, καθώς και στις πετσέτες.

Γι’ αυτό παίρνω πάντα μαζί μου ένα δεύτερο μαγιό και μια καθαρή πετσέτα, ώστε να παραμένω στεγνή και ασφαλής.

4. Περιοδικό

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνεις στην παραλία με το αγαπημένο σου περιοδικό;

Άλλωστε, το διάβασμα είναι το αγχολυτικό μου. Νευροψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να μειώσει το στρες έως και κατά 68%.

5. Καπέλο και γυαλιά

Τα μάτια μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα προστατεύουμε με γυαλιά ηλίου και καπέλο. Εγώ προτιμώ τα bucket hats γιατί είναι στυλάτα και ταυτόχρονα λειτουργικά, καθώς έχουν φαρδύ γείσο.