Έχετε αργήσει σε μια συνέντευξη για δουλειά και νιώθετε το στομάχι σας να σφίγγεται από το άγχος. Καθώς ετοιμάζεστε να συναντήσετε το ραντεβού σας νιώθετε τις πεταλούδες να κάνουν πάρτι στην κοιλιά σας. Αφήστε που όταν αισθάνεσθε πεσμένοι ψυχολογικά δεν κατεβαίνει μπουκιά… Μας πώς γίνεται και το πεπτικό σύστημα βρίσκει τρόπο να επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας;

Κρυμμένος στα τοιχώματα του πεπτικού σας βρίσκεται ο «δεύτερος εγκέφαλος» του σώματός σας! Στο έντερό σας υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια νευρώνες που βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον εγκέφαλο και «συνωμοτούν» με ειδικά σήματα μέσω 3 καναλιών – του νευρικού, του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το να νιώθεις καλά ξεκινάει από μέσα σου

Το έντερο είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός σας. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τι κατάσταση επικρατεί μέσα σας. Γι’ αυτό και τα συναισθήματα σάς… κάθονται στο στομάχι.

Μάλιστα, το πεπτικό απελευθερώνει το 90% της σεροτονίνης του σώματος, η οποία παίζει ρόλο κλειδί στην διάθεσή σας καθώς επηρεάζει την όρεξη, τα συναισθήματα, την κίνηση, τη συμπεριφορά και τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος.

Η καλή υγεία «περνάει» από το στομάχι

Το έντερό σας φιλοξενεί εκατομμύρια μικροοργανισμούς όπως βακτήρια, ιούς, μύκητες και μικρόβια – το λεγόμενο μικροβίωμα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τα βακτήρια ως επιβλαβείς εισβολείς, το σώμα σας βασίζεται σε ορισμένα από αυτά για να εκτελέσει πολλές βασικές λειτουργίες. Σας βοηθούν να χωνέψετε την τροφή σας, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και παράγουν ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να παραμείνει υγιής.

Στο πεπτικό σύστημα, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία βακτηριακών πληθυσμών. Όταν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, τα επιβλαβή βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.

Σκεφτείτε, επίσης, ότι περίπου το 70% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό. Δηλαδή, το πεπτικό σας καλύπτεται από κύτταρα που εκκρίνουν αντισώματα. Επομένως, το να διατηρείτε το εσωτερικό σας υγιές είναι το κλειδί για να παραμένετε ασφαλείς από εξωτερικά μικρόβια και ιούς.

«Είσαι ό,τι τρως»

Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για τους μικροοργανισμούς που ζουν στο έντερό μας τόσο περισσότερο φαίνεται να ισχύει αυτό το παλιό ρητό. Η εντερική χλωρίδα επηρεάζεται σημαντικά από ποικίλους παράγοντες, όπως το στρες, την λήψη φαρμάκων και – ίσως το πιο σημαντικό – την καθημερινή μας διατροφή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά «φιλικά» βακτήρια, που ονομάζονται προβιοτικά, τα οποία μπορούν να επαναφέρουν την ισορροπία στην εντερική χλωρίδα. Αυτά τα βακτήρια τα βρίσκουμε κατά βάση σε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ.

Για την φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού* σας σε καθημερινή βάση – χωρίς κανέναν συμβιβασμό στη γεύση – το Activia προσφέρει μια σειρά απολαυστικών προϊόντων που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Αν είστε λάτρεις του κλασικού, η Activia διαθέτει λευκά γιαούρτια με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή, όπως το Αγελάδος 2% και το Λευκό 2%, για να τα συνδυάσετε με ό,τι επιθυμείτε.

Τα γιαούρτια Activia εκτός από τις συνήθεις οξυγαλακτικές καλλιέργειες γιαούρτης, περιέχουν επιπλέον τον προβιοτικό παράγοντα Bifidus ActiRegularis®.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μοναδικό μικροοργανισμό που εμπίπτει στο είδος των Bifidobacteria που μετά από πολλαπλές κλινικές μελέτες, αποδείχθηκε ότι είναι ικανό να επιβιώνει αλλά και να πολλαπλασιάζεται μέσα στα γαλακτοκομικά και είναι, επίσης, σε θέση να επιβιώσει περνώντας μέσα από ολόκληρο τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Το κεφίρ της Activia είναι μοναδικό καθώς συνδυάζει καλλιέργεια κεφίρ και προβιοτικές καλλιέργειες Bifidus Actiregularis®. Χάρη στην εξαιρετικά κρεμώδη υφή του, αποτελεί ιδανική επιλογή για τα smoothie σας, καθώς αναμειγνύεται πολύ εύκολα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το πιείτε απευθείας από το μπουκάλι ή να το σερβίρετε σε μπολ, με τα υλικά της επιλογής σας.

Αν αναζητάτε ένα ελαφρύ και δροσιστικό σνακ που να απολαμβάνετε κάθε στιγμή χωρίς να βαρεθείτε, το Activia έχει πολλές φρουτένιες επιλογές επιδορπίων γιαουρτιού με μόνο 2% λιπαρά, όπως φράουλα, λεμόνι, ακτινίδιο, δαμάσκηνο και καρύδι & βρώμη.

Κάθε κύπελλο περιέχει 4 δισεκατομμύρια καλλιέργειες Bifidus Actiregularis που παραμένουν ζωντανές σε όλη την διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος διατηρώντας τη πλούσια γεύση μέχρι την λήξη του προϊόντος.

Αν πάλι ψάχνετε για ένα χορταστικό επιδόρπιο που να «έρχεται» παντού μαζί σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο γεύσεις: Το Activia Τραγανή Απόλαυση με Νιφάδες Δημητριακών και το Activia Τραγανή Απόλαυση με Μέλι και Αμύγδαλα.

*Τα προϊόντα Activia αποτελούν πηγή ασβεστίου. Το ασβέστιο συμβάλει στην φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Βρείτε τη γεύση που σας ταιριάζει και φροντίστε για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού σας κάθε μέρα.

Το πεπτικό μας είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ευεξία μας. Ξεκινάμε, λοιπόν, με το Α = Activia.