Από τις πιο συχνές μετακινήσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο, την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, την επιλογή λαμπτήρων LED, μέχρι και το να σβήνουμε τα φώτα όταν φεύγουμε από το δωμάτιο ή να κλείνουμε την βρύση όσο βουρτσίζουμε τα δόντια μας, όλα αποτελούν καλές και αποδοτικές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του πλανήτη.

Καθεμία από αυτές είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αξίες του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο από τον δικό μας, όπου η ζωή θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να ακμάζει σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Μερικές από τις eco-friendly συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε από σήμερα κιόλας στο σπίτι αλλά και στην δουλειά, περιλαμβάνουν:

Κάνουμε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση αποτελεί το πρώτο και πιο βασικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να στραφείτε στον zero-waste τρόπο ζωής, καθώς το περιβάλλον προστατεύεται από την ρύπανση των αποβλήτων και την εξόρυξη πόρων. Επιπλέον με την ανακύκλωση μειώνεται η ανάγκη χρήσης πολύτιμων πρώτων υλών ενώ εξοικονομείται και ενέργεια.

Στα πολλά της οφέλη συγκαταλέγεται και η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς αντί να καίγονται υλικά, που απελευθερώνουν τοξικές ουσίες στον αέρα, με την ανακύκλωση μετατρέπονται σε νέα προϊόντα με μικρότερο κίνδυνο εκπομπών.

Δεν σπαταλάμε το νερό

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι πολύτιμο και ότι δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Εκτός από τα συντομότερα ντους και το βούρτσισμα των δοντιών με κλειστή την βρύση, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τα καταφέρετε.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι μπορείτε να… ανακυκλώσετε το νερό; Μετά το βράσιμο λαχανικών στον ατμό ή το βράσιμο των ζυμαρικών, μην βιαστείτε να αδειάσετε το νερό στον νεροχύτη. Αντ’αυτού δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Όταν πλένετε ρούχα, βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο είναι γεμάτο και ότι χρησιμοποιήστε οικολογικό κύκλο ή ελαφρύ πλύσιμο, εάν είναι δυνατόν.

Εξοικονομούμε ενέργεια

Η πιο απλή κίνηση για να αποφύγετε την σπατάλη και την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας είναι να εγκαταστήσετε λαμπτήρες LED στο σπίτι σας. Πρόκειται για μια μικρή επένδυση με μεγάλο αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον στο σπίτι αλλά και στην δουλειά θυμηθείτε να σβήνετε πάντα τα φώτα όταν δεν τα χρειάζεστε, να προτιμάτε το φυσικό φως του ήλιου το πρωί αλλά και να απενεργοποιείτε όλες τις συσκευές.

Ξεκινήστε το “reuse”

Πριν πετάξετε ή ανακυκλώσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια, αναρωτηθείτε εάν μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με εναλλακτικούς τρόπους. Όσα περισσότερα αντικείμενα επαναχρησιμοποιείτε, τόσο μειώνονται τα απόβλητα και η χρήση πολύτιμης ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση των εκπομπών αερίων.

Για να ξεκινήσετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλαστικό μπουκάλι νερού ή τα κύπελλα μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια ή θερμός που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Δίνοντας λίγη προσοχή στις πιο μικρές λεπτομέρειες όταν κάνετε τις αγορές σας θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα περιττά πλαστικά, που μολύνουν το περιβάλλον και κάνουν χρόνια να διασπαστούν.

Για να μάθετε περισσότερα ελάτε από την Τρίτη 18 Ιουνίου στο MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ, το πράσινο «χωριό» των MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ, με all day events, food court, workshops & ενδιαφέρουσες ομιλίες, πολλή μουσική αλλά και μια μεγάλη pop συναυλία, το βράδυ της Τρίτης.

Η είσοδος στο MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ είναι δωρεάν!

Τα φετινά Mad Video Music Awards 2024 από τη ΔΕΗ, συνδέουν την αγάπη για τη μουσική με την αγάπη για τον πλανήτη μας.

Με τη στήριξη του μεγάλου χορηγού τους, τη ΔΕΗ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Mad VMA αποκτούν ένα πράσινο πρόσημο και δίνουν μια μεγάλη αγκαλιά στο περιβάλλον με τις δράσεις τους.

Κλείστε τώρα την θέση σας και ζήστε από κοντά την μοναδική MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ εμπειρία!

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει: https://www.more.com/music/mad-music-video-awards-2024/