Κάθε εβδομάδα, νέες τάσεις ομορφιάς σαρώνουν στο TikTok, συγκεντρώνοντας την προσοχή όλων των beauty addicts κι επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος.

Ωστόσο, μια πρόσφατη τάση έχει αποδειχθεί ότι ήρθε για να μείνει καιρό στους δέκτες μας και στην καθημερινότητά μας. Ο λόγος για το “preppy skincare” που για πολλές γκουρού ομορφιάς είναι ένα trend το οποίο δίνει χαρά και ανεμελιά.

Τι είναι το “preppy skincare”

Έχει να κάνει με την απλότητα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αλλά με ένα χαριτωμένο twist: τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείτε πρέπει να έχουν ένα πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο packaging.

Σε αντίθεση με το preppy στιλ ή “preppycore” που πρωτοείδαμε στη μόδα και που αφορούσε στις χακί φούστες και παντελόνια, το καρό print και τα blazers, στο #preppyskincare που συγκεντρώνει περισσότερες από 136 εκατομμύρια προβολές, όλα έχουν να κάνουν με τα χρώματα στις συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης.

Φωτεινά μπλε και ροζ, κίτρινο της μπανάνας, μπλε του ουρανού και παστέλ βιολετί φιγουράρουν στα μπάνια των TikTokers δημιουργώντας μια αισιόδοξη εικόνα ουράνιο τόξου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τάση του “preppy skincare”, τα προϊόντα δε χρειάζεται να είναι πολύ ακριβά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δηλαδή, trendy drugstore προϊόντα ομορφιάς, που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας και τις μοναδικές ανάγκες του.

Ποια προϊόντα περιποίησης περιλαμβάνει η “preppy skincare” τάση

Τα βασικά skincare προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει μια “preppy skincare” ρουτίνα είναι τα εξής:

Καθαριστικό προσώπου

Το καθαρό δέρμα είναι αναγκαία συνθήκη για να αποδώσουν σωστά όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Προμηθευτείτε καθαριστικά προσώπου με φωτεινή κι ελκυστική συσκευασία -από Drunk Elephant και Ole Henriksen προτείνουν οι φανς του “preppy skincare”-, και χρησιμοποιήστε τα ως πρώτο βήμα για τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Toner

Ένα toner προετοιμάζει το δέρμα για τους ορούς που θα εφαρμοστούν μετά και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας σας.

Επιλέξτε ένα toner χωρίς αλκοόλ, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Serum

Οι οροί βιταμίνης C ή ρετινόλης είναι εξαιρετικοί για τη λάμψη και την αναδόμηση της επιδερμίδας.

Εάν χρησιμοποιείτε ορό με ρετινόλη στην πρωινή skincare routine σας, φροντίστε να βάζετε πάντα αντηλιακό μετά, για να μην ερεθιστεί το δέρμα σας όταν εκτεθεί στον ήλιο.

Ενυδατική

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι βασικό βήμα στην τάση του “preppy skincare”.

Μπορείτε να επιλέξετε μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα για την πρωινή σας skincare ρουτίνα -συνεχίστε με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας- και μια παχύρρευστη, πλούσια ενυδατική για τη βραδινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να εμπλουτίσετε ή να διαμορφώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας, όπως εσείς επιθυμείτε, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Άλλωστε, η skincare ρουτίνα δε βγαίνει σε one size μέγεθος και σίγουρα στόχος της δεν είναι μόνο να μας βοηθήσει να δείχνουμε αλλά και να αισθανόμαστε υπέροχα!