Παγωμένο πράσινο τσάι με μέντα, λάιμ και μάνγκο
Δροσερό και αναζωογονητικό.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ87
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κ.γ. φύλλα πράσινου τσαγιού
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκιας μέντας
- 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
- πάγος
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε το μισό μάνγκο σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 100 ml νερό να βράσουν για 8-10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Βάλτε 500 ml βραστό νερό σε μια μεγάλη πυρίμαχη κανάτα και προσθέστε τα φύλλα πράσινου τσαγιού. Αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε το σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα και προσθέστε 300 ml κρύο νερό. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει.
Βήμα 3ο
Μόλις κρυώσει, προσθέστε το σιρόπι μάνγκο στο παγωμένο τσάι, μαζί με το υπόλοιπο μάνγκο, τον φρέσκο δυόσμο και τις φέτες λάιμ. Γεμίστε την κανάτα με πάγο, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.