Σαλάτα του Καίσαρα με kale, αβοκάντο και αντζούγιες
Φτιάχνουμε το δικό μας κρουτόν.
ΜΕΡΙΔΕΣ2
ΘΕΡΜΙΔΕΣ378
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ25 λεπτά
Υλικά
- 400 γρ. kale
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
- 1 μαρούλι
- 1 αβοκάντο
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αντζούγιες με το λάδι τους
- 15 γρ. παρμεζάνα
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Κάντε μασάζ με το λάδι στα φύλλα για ένα λεπτό και αφήστε τα στην άκρη για να μαλακώσουν λίγο.
Βήμα 2ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Κόψτε το ψωμί και απλώστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε το με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατέψτε και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 3ο
Ανακατέψτε μαζί το λάχανο, το μαρούλι, το αβοκάντο και την παρμεζάνα.
Βήμα 4ο
Ανακατέψτε τα υλικά του ντρέσινγκ (σκόρδο, αντζούγιες, παρμεζάνα, μαγιονέζα, ξύδι) σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τη σαλάτα. Σκορπίστε τα κρουτόν και ανακατέψτε ξανά πριν σερβίρετε.