Τσάι με τζίντζερ και πορτοκάλι
Φουλ στα αντιοξειδωτικά.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ11
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 4 φλ. νερό
- 4 φακελάκια πράσινου τσαγιού
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- ¼ φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράστε το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού και τις φέτες τζίντζερ.
Βήμα 3ο
Σκεπάστε και αφήστε το τσάι για 4 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού και ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού - Αν θέλετε, αφαιρέστε τις φέτες τζίντζερ ή αφήστε τις μέσα για πιο έντονη γεύση.
Βήμα 5ο
Μεταφέρετε το τσάι σε τέσσερα φλιτζάνια και αν θέλετε προσθέστε λίγες φέτες πορτοκαλιού.