Πίτσα με κρούστα από κουνουπίδι
Νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική.
Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 φλ. μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- Αλάτι
- 1/4 φλ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Φρέσκος βασιλικός
- Βαλσάμικο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC και βάλτε νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Αλατίστε και ύστερα, βράστε το κουνουπίδι, 3-4 λεπτά.
Βήμα 3ο
Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και στραγγίστε πολύ καλά.
Βήμα 4ο
Τρίψτε το κουνουπίδι στο μούλτι και στραγγίστε το νερό.
Βήμα 5ο
Βάλτε το στραγγισμένο κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αυγό, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατίστε.
Βήμα 6ο
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί (που έχετε ψεκάσει με σπρέι μαγειρέματος) και στρώστε το ώστε να πάρει το σχήμα που θέλετε.
Βήμα 7ο
Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει, 20 λεπτά.
Βήμα 8ο
Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει, 20 λεπτά.
Βήμα 9ο
Βάλτε από πάνω τη μαρινάρα, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα, το σκόρδο και τις ντομάτες και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η κρούστα, για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 10ο
Γαρνίρετε με βασιλικό και περιχύστε με το βαλσάμικο.