Τσιπς γλυκοπατάτας
Πεντανόστιμα, τραγανά και υγιεινά.
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΘΕΡΜΙΔΕΣ58
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ3 ώρες
Υλικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα (αλάτι, ρίγανη, πάπρικα)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και στρώστε 2 μεγάλες λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Βήμα 2ο
Αφού ανακατέψτε τις φέτες γλυκοπατάτας με λάδι και καρυκεύματα, τοποθετήστε τις σε μία στρώση στις προετοιμασμένες λαμαρίνες ψησίματος.
Βήμα 3ο
Ψήστε στις πάνω και κάτω σχάρες του φούρνου μέχρι να γίνουν τραγανές, αλλάζοντας θέση τα ταψιά, για περίπου 3 ώρες.