Υλικά

3 φωλιές μεσαίου μεγέθους νουντλς αυγού

2 κουταλιές της σούπας λάδι

100 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε λωρίδες

85 γρ. καλαμπόκι

2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες

1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο

κομμάτι φρέσκου τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

2 στήθη κοτόπουλου, σε φέτες

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

100 γρ. φύτρες φασολιών

15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα

φέτες λάιμ, για στύψιμο

Εκτέλεση

Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα νουντλς και αφήστε τα να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό γουόκ και προσθέτετε όλα τα λαχανικά (εκτός από τις φύτρες φασολιών και τα κρεμμύδια) με το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν.

Αν το μπρόκολο δεν μαλακώνει, προσθέστε λίγο νερό και σκεπάστε για να δημιουργηθεί λίγος ατμός.

Αναποδογυρίστε τα λαχανικά σε ένα πιάτο, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ και, στη συνέχεια, τηγανίστε το κοτόπουλο. Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη και προσθέστε την πάστα κάρυ στο τηγάνι.

Ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε 150 ml νερό και τη σάλτσα σόγιας. Αφήστε το να κοχλάσει και προσθέστε τα στραγγισμένα νούντλς και τις φύτρες. Ανακατέψτε τα μαζί για να καλυφθούν.

Επιστρέψτε τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τις γαρίδες στο γουόκ μαζί με τον κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε καλά στη φωτιά και σερβίρετε με φέτες λάιμ.