Επιτρέποντας στον εαυτό μας να κάνει κάτι το βαρετό και αφήνοντας το μυαλό μας να ονειροπολεί, τροφοδοτούμε τη δημιουργικότητά μας σύμφωνα με τα συμπεράσματα ερευνών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας «The Psychologist».Η ερευνήτρια Sandi Mann από το Πανεπιστήμιο τους Κεντρικού Lancashire υποστηρίζει βάσει των πειραμάτων που διεξήγαγε ότι το να βαριόμαστε λιγάκι, δεν είναι και τόσο πολύ χάσιμο χρόνου, μια και μπορεί να μας ωφελήσει καθιστώντας μας πιο δημιουργικούς.
Σε σχετικά πειράματα η Dr Mann διαπίστωσε ότι όταν έδωσε σε 80 ενήλικες δυο πλαστικά ποτήρια και τους ζήτησε να βρουν όσες περισσότερες εφαρμογές με αυτά, τις περισσότερες ιδέες είχαν εκείνοι που προηγουμένως έκαναν κάτι πολύ βαρετό (αντέγραφαν αριθμούς τηλεφώνου για 15΄) συγκριτικά με εκείνους που καταπιάστηκαν αμέσως με τα δυο ποτήρια.
Η ερευνήτρια υποστηρίζει ότι είναι καλό να βαριόμαστε πού και πού, καθώς και να ονειροπολούμε γεγονός που ισχύει και για τα παιδιά. Η πλήξη μπορεί να τα οδηγήσει στο να βρούν νέους τρόπους να διασκεδάσουν, εξηγεί η Dr Mann.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι η ενασχόληση μας με τα κινητά τηλέφωνα και τα γκάτζετ μας «κλέβει» χαμένο χρόνο γεγονός που μας ζημιώνει.
Από την άλλη μεριά βέβαια η βρετανίδα ειδικός εξηγεί ότι χρειάζεται να βρεθεί μια ισορροπία, μια και είναι σημαντικό να μην βαριέται κάποιος πάρα πολύ. Στην τελευταία περίπτωση είναι πιο πιθανό στραφεί στο αλκοόλ και την σοκολάτα.
«Πολλή πλήξη μπορεί να είναι καταστροφική αλλά πολλοί άνθρωποι απλά δεν επιτρέπουν έστω και λίγη πλήξη στη ζωή τους» εξηγεί η ερευνήτρια.